header
  • banner


    KALENDAR
  • Kalendar Kursus Kakitangan
         December 2017     
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31      
    Makluman
  • MENUKAR ALAMAT EMAIL UNTUK AKAUN FACEBOOK

    Written by admin@pahanglibrary.gov.my

    Tue, 18 Sep 2012

    Admin dah MARAH akaun email pejabat asyik overquota! Mana tidaknya...i register FB guna email pejabat! Alamak..tak tau la nak tukar setting email address ni???!  1 Okt dah dekat..habis la admin delete semua email yang ada ni!!!

    HAAA!!! dah nazak baru nak take action ker??? admin dah byk kali bagi muka tau! Tapi..mujur la kali ni admin nak tarik telinga dulu sebelum delete semua email tu..

    Apa yang susahnya nak tukar setting?? Korang 'takkan' lupa password FB kan???Ha, open FB, kat sblh kanan atas, ada nama masing2...sebelah nama ada Home, sebelah lagi ada anak panah ke bawah, klik anak panah tu, pilih Account Setting. Sebelah kanan email add, ada Edit, klik Edit dan klik pautan Add another email. Taipkan pada kotak New email,  emailanda@gmail.com atau emailanda@yahoo.com atau lain- lain email yer...., > lepas tu kena masukkan password FB pada kotak password di bawahnya > Save Changes

    RUJUK GAMBAR DI BAWAH UNTUK LEBIH PENCERAHAN. Kalau tak cerah2 jugak, email atau tel la admin ada ....Selamat mengoptionkan email pahanglibrary pada FB anda!